donderdag 24 maart 2011

Vormgeving van de ballonnen

Ben ik weer: met de ballonnen is door de makers 'gegoocheld'. Er is veel onderzoek naar ballonnen gedaan om ze zo realistisch mogelijk weer te geven; hoe ze bewegen, hoeveel je er nodig zou hebben om een huis de lucht in te laten gaan (ik meen meer dan 10.000). En later is door National Geographic echt een huis de lucht in laten gaan...
Maar met de afmetingen is gespeeld: soms zijn de ballonnen veel groter dan in het echt zou kunnen, en zijn het er veel minder dan de 10.000 die theoretisch nodig zijn. Als de balonnen in de buurt komen van andere elementen in het landschap, dan worden ze wel weer realistisch van afmeting, anders valt dat uiteraard op dat een ballon bijvoorbeeld groter is dan een hond etc.
Ook de eigenschappen van een ballon zijn in de film gebruikt: eerst is een ballon heel 'bright' en transparant. Naarmate de ballon ouder wordt, verliest hij zijn glans/transparantie een beetje. Dat zie je in de film terug.
Er is ook mee gespeeld, want aan het eind, als Carl 'het licht ziet' en Kevin en Russell gaat redden, dan worden de ballonnen weer heel helder en 'bright' van kleur.
Kleurgebruik weerspiegelt hier ook weer de emotionele staat van Carl in de film.
groetjes Susan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten